Domů Aktuality ​Pěvci z celého světa míří do Karlových Varů

​Pěvci z celého světa míří do Karlových Varů

​Již za několik dní se v lázeňském městě uskuteční v pořadí již 51. ročník Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka. Prestižní klání se koná za finanční podpory Karlovarského kraje, který na akci přispěl 200 tisíc korun.

Mezinárodní pěvecká soutěž Antonína Dvořáka vznikla před více než 50 lety v Karlových Varech. Každoročně se jí účastní okolo stovky pěvců, kteří soutěží v kategoriích Opera, Junior, Píseň a nově i Operní naděje. V minulosti otevřela cestu za úspěchem takovým hvězdám, jako je například Gabriela Beňačková či Eva Urbanová.

Kromě hlavních cen spojených s finančním ohodnocením jsou mezinárodní odbornou porotou, které předsedá Peter Dvorský, udělovány i ceny interpretační. Ty mladým umělcům přinášejí konkrétní uplatnění v některé z operních scén v České republice či na Slovensku. Letos bude mimo jiné udělena i cena diváků.

Prvá dvě kola všech kategorií proběhnou ve dnech 4. až 9. listopadu v Alžbětiných lázních a jsou pro veřejnost zdarma. Soutěž pak vyvrcholí v pátek 11. listopadu slavnostním galakoncertem vítězů a laureátů v Karlovarském městském divadle. Více informací o programu naleznete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 10. 2016 - 10:51