Domů Aktuality Krajská knihovna vyhlásila 10. ročník literární soutěže

Krajská knihovna vyhlásila 10. ročník literární soutěže

​I v letošním roce se mohou amatérští autoři přihlásit do literární soutěže Krajské knihovny v Karlových Varech. Patronát nad aktuálním ročníkem převzal populární spisovatel a držitel ceny Magnesia Litera Jiří Hájíček.


Z Hájíčkova románu Zloději zelených koní pochází nové motto soutěže: „Já jsem vždycky chtěl bejt lepší, kvůli týhle jihočeský krajině, že tu žiju, že je taková mírná a vlastně chudá, kamenitá zem...“

Podle ředitele krajské knihovny Vratislava Emlera organizační tým soutěže v jejích počátcích ani nedoufal, že akce bude natolik úspěšná a oslaví 10. jubileum. „Jsme velice rádi, že se to povedlo a můžeme říci, že úroveň soutěžních povídek je rok od roku vyšší,“ dodal Vratislav Emler.

Soutěže se mohou účastnit autoři z celé ČR, kteří se literární tvorbě nevěnují profesionálně a soutěžní příspěvek zatím nikde nepublikovali. Nejnižší věková hranice účastníků je 14 let. Práce přijímá knihovna do 31. prosince 2016 prostřednictvím webového formuláře​. Nezávislým hodnocením pak určí porota deset prací, z nichž patron soutěže vybere tři nejlepší. Jedna z vybraných povídek získá Zvláštní cenu poroty. Díla budou zveřejněna ve sborníku, který knihovna k soutěži tradičně vydává.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 21. 10. 2016 - 11:15