Domů Aktuality Obce mohou žádat o dotace na demolice chátrajících budov

Obce mohou žádat o dotace na demolice chátrajících budov

​Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu k podávání žádostí o dotace z programu "Podpora revitalizace území". Obce tak mohou získat příspěvek na demolici chátrajících budov. Na přístí rok je v programu připraveno 100 milionů korun, žádosti je třeba podat do 30. prosince 2016.


„Dotace pomůže obcím s řešením vylidněných a zdevastovaných budov, které dříve sloužily pro bydlení, rekreaci nebo ubytovací zařízení a nachází se v nevyhovujícím technickém stavu. Nově je oprávněným žadatelem i obec spadající do správního obvodu obce s rozšířenou působností, kde se nachází sociálně vyloučená lokalita. Reagujeme tím na to, že ohniska sociálních problémů mohou zasáhnout i širší region,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. 

Vyhlášení výzvy vítá i Karlovarský kraj. „Jsme velmi rádi za tuto možnost dotací pro obce. Jde o iniciativu, která vzešla z popudu vládního zmocněnce při řešení problematiky strukturálně postižených regionů. Mezi ně patří také Karlovarský kraj. Už před časem zástupci obcí v našem regionu vyjádřili zájem o čerpání těchto prostředků,“ dodal náměstek hejtmana karlovarského kraje Jakub Pánik.

Dotace dosahuje  výše až 80 procent skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce a její čerpání může být rozloženo do dvou let. Více informací k výzvě a způsobu podávání žádostí najdou zájemci na stránkách Ministerstva pro místní rozvoj ČR.  

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 19. 10. 2016 - 10:13