Domů Aktuality Obce mohou získat dotaci na pořízení územních plánů

Obce mohou získat dotaci na pořízení územních plánů

​Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí dotací z programu na podporu územně plánovacích činností obcí pro rok 2017. Konkrétně jde o dotační titul "Územní plán", v němž je pro žadatele připraveno 20 milionů korun. Žádat o podporu mohou do 30. prosince 2016.

Podle ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové byl zájem o dotace na územní plány v loňském roce obrovský, protože příspěvek významně pomáhá obcím v jejich rozvoji, ve zpracování územních plánů obcí. Mezi uznatelné náklady patří příprava návrhu územního plánu pro společné jednání a zpracování návrhu územního plánu pro veřejné projednání. 

Možnými žadateli jsou obce na území ČR (mimo obce s rozšířenou působností, hlavní město Prahu a mimo obce, které pořídily či pořizují územní plán a byly, případně stále jsou příjemcem dotace na pořízení návrhu územního plánu z Integrovaného operačního programu nebo z Programu rozvoje venkova). 

Výše dotace na jeden územní plán je stanovena na 80 procent skutečně vynaložených uznatelných nákladů, maximálně však 400 tisíc korun. Tato dotace může být poskytnuta obcím, které nemají žádný územní plán, nebo mají územní plán obce nebo územní plán sídelního útvaru a jeho platnost skončí do 31. prosince 2020.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 18. 10. 2016 - 07:59