Domů Aktuality ISŠTE Sokolov získala prestižní titul

ISŠTE Sokolov získala prestižní titul

​Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov zřizovaná krajem získala titul "Škola doporučená zaměstnavateli". Za dlouholetou trpělivou a kvalitní práci nejen v technickém vzdělávání slavila úspěch v soutěži, v níž firmy hodnotí úroveň, s jakou školy připravují své budoucí absolventy pro různé profese.

Stejné ohodnocení dostala sokolovská integrovaná škola i v kategorii „Škola podporující řemesla“. „Více než čtvrt století se snažíme o co nejužší propojení výuky s reálným prostředím. Snaha o výběr „těch správných žáků“ pro regionální zaměstnavatele je znatelná. Už v druhém ročníku začíná umisťování žáků učebních oborů do firem. Největší technická škola v regionu má povinností chovat se k zaměstnavatelům zodpovědně. Ocenění završila snahy o propojení vzdělávání s výrobní sférou. Velmi si toho vážíme a velmi nás to motivuje,“ uvedl ředitel ISŠTE Sokolov Pavel Janus. Škola v současnosti registruje požadavky zaměstnavatelů na umístění více než šesti set žáků. 

Druhý ročník soutěže středních a vysokých škol letos opět organizoval Klub zaměstnavatelů. Pro jednotlivé školy v regionu mohly hlasovat firmy, které mají 20 a více zaměstnanců. Hlavním kritériem při udílení titulu byl přínos škol pro trh práce.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 10. 2016 - 09:51