Domů Aktuality ​Kraj podpoří unikátní mezigenerační projekt

​Kraj podpoří unikátní mezigenerační projekt

​Žáci nižších ročníků středních škol a víceletých gymnázií se v příštím roce zapojí do projektu neziskové organizace Post Bellum s názvem „Příběhy našich sousedů“. Prostřednictvím reportáží a dokumentů seznámí veřejnost s pamětníky, kteří vzpomínají na válku, holocaust nebo perzekuci komunistickým režimem.

Do projektu bude zapojeno deset dokumentaristických týmů, které zachytí příběhy deseti významných osobností. Žáci se naučí pracovat s audiovizuální technikou, digitalizovat fotografie, navštíví archivy a získané informace zpracují jako rozhlasovou, televizní nebo psanou reportáž či dokument. Na slavnostní závěrečné prezentaci vystoupí před publikem a výsledky své práce představí veřejnosti a odborné porotě.

„Předností tohoto projektu je, že žáci poznávají historii skrze konkrétní lidské příběhy a osudy. Takovou zkušenost jim neposkytne žádná učebnice. Proto jsme se rozhodli, že projekt podpoříme částkou 30 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmund Janisch.

Peníze od Karlovarského kraje budou poskytnuty na částečné pokrytí nákladů spojených s realizací projektu. Konkrétně půjdou na odměny a jízdné pedagogů, kteří na projektu pracují s dětmi nad rámec vyučování. Více informací o projektu včetně již zpracovaných příběhů najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 11. 10. 2016 - 12:01