Domů Aktuality Podnikatelé z Chebska získali prestižní ocenění

Podnikatelé z Chebska získali prestižní ocenění

​V tomto týdnu proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků krajských kol soutěží Vodafone Firma roku 2016 a Česká spořitelna Živnostník roku 2016. V prvně zmiňované zvítězila společnost z Chebu Lékárníci 95, která úspěšně provozuje síť lékáren. Mezi živnostníky pak zabodoval Petr Rácz z Lubů, jenž se zabývá výrobou hudebních nástrojů.

Záliba ke dřevu, pořádná dávka kreativity a manuální zručnost nasměrovala Petra Rácze ke studiu oboru Umělecko - řemeslná stavba hudebních nástrojů - houslař. Studium bylo však pouze začátkem dlouhé cesty za splněným snem. Jak sám říká, nestačí být pouze zručným řezbářem, ale člověk musí být konstruktérem, lakýrníkem a také trochu muzikantem. Hned za ním se pak na druhém místě v soutěži umístil David Nushart, který se věnuje pořádání kulturních akcí a tvůrčí práci. Třetí příčku obsadila Jaroslava Lasáková, jež vyrábí ponožky z bavlněné a bambusové příze.

Společnost Lékárníci 95 vznikla v lednu roku 2005. Její název byl vybírán s ohledem na to, že všichni společníci jsou absolventi Farmaceutické fakulty v Hradci Králové a v současné době pracují jako lékárníci. Číslovka 95 pak značí rok, kdy všichni započali studium na uvedené fakultě. Za dobu svého působení firma prošla obdobím velmi dynamického vývoje. Výsledkem je provozování šesti kamenných lékáren a sítě prodejen a výdejen zdravotnických prostředků. Druhou oceněnou společností se stala firma věnující se autodopravě Auto Kakras a třetí skončila Cukrárna Ondra.

V každém regionu je mimo hlavní ceny udělován také titul Vodafone Odpovědná firma roku 2016. V Karlovarském kraji si jej odnesla společnost Chodovské technicko - ekologické služby, která se zabývá komunálními a ekologickými službami. Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 9. 2016 - 09:26