Domů Aktuality Tourfilm přenese diváky do země tisíců jezer

Tourfilm přenese diváky do země tisíců jezer

​Za několik dní odstartuje v Karlových Varech v pořadí již 49. ročník filmového festivalu s turistickou tématikou Tourfilm. Návštěvníci se mohou opět těšit na prezentaci zajímavé zahraniční destinace. Zatímco v loňském roce to byly exotické Velikonoční ostrovy, letos se v doprovodném programu představí Finsko.

Festival Tourfilm je nejstarším mezinárodním filmovým festivalem s turistickou tematikou na světě. Koná se od roku 1967 a jeho posláním je uvést a ocenit filmy a spoty, které svou obsahovou náplní a uměleckou úrovní přispívají k rozvoji domácího i zahraničního cestovního ruchu.

Letošní ročník bude probíhat od 6. do 8. října a návštěvníkům se představí více jak 300 soutěžních snímků. Na festival zavítá populární finský herec Kari Kyösti Väänänen i legendární hrdina alpských lezců, horolezec Kurt Diemberger, který jako první zdolal osmitisícovku bez kyslíku a nosičů. Kromě nich v programu vystoupí celá řada cestovatelů a celebrit.

Vstupné na všechny projekce, workshopy a doprovodný program je zdarma. Konání akce finančně podpořil Karlovarský kraj. Veškeré potřebné informace naleznete na internetových stránkách festivalu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 26. 9. 2016 - 16:17