Domů Aktuality Ostrov se chystá na Dny evropského dědictví

Ostrov se chystá na Dny evropského dědictví

​Dny evropského dědictví každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, objektů a budov včetně těch, které jsou jindy zčásti nebo zcela nepřístupné. Město a Dům kultury Ostrov zvou v rámci těchto dnů obyvatele i návštěvníky města na řadu poutavých událostí, které proběhnou od 3. do 11. září.
​Těšit se tak můžete na dny otevřených dveří klášterního areálu či ostrovského zámku. Klášter bude mít své brány otevřené v sobotu 3. září a nabídne prohlídku kaplí zdarma. O týden později se můžete s průvodcem vydat po stopách historie Zámku Ostrov. Výkladu se ujme renomovaný historik Lubomír Zeman či kurátorka zdejších výstav Miluše Kobesová. Následovat bude speciální zážitková prohlídka. Vstup do budovy je volný.

V pátek 9. září se v rámci Dnů evropského dědictví uskuteční také křest knihy Vlastimila Vondrušky „Jáchymovští démoni“. Autor mnoha historických detektivek a románů, historik a publicista pokřtí svoji novou knihu v prostorách Dvorany ostrovského zámku. Součástí programu bude také prodej knih a následná autogramiáda. Vstup na akci je volný.

Zajímavou expozici nabídne dále Stará radnice, kde se v neděli 11. září bude konat komentovaná prohlídka výstavy „Toskánští Habsburkové a ostrovské panství 1808 – 1918“. Ta přiblíží neznámé osudy toskánské větvě habsbursko-lotrinského rodu a jejich vztah k městu Ostrov. Výstavou vás provede kurátorka Miluše Kobesová. Děti se mohou v prostoru obřadní síně těšit na výtvarnou dílnu.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 22. 8. 2016 - 10:14