Domů Aktuality Karlovarské kardiocentrum má nového primáře

Karlovarské kardiocentrum má nového primáře

​Primářem kardiologie se stal doktor Alexandr Schee. Čtyřicetiletý lékař působí v karlovarské nemocnici už od roku 2010 a ve své nové funkci chce navázat na dosavadní práci svého předchůdce. O jeho jmenování rozhodla minulý týden odborná komise, v níž zasedal předseda České kardiologické společnosti profesor Miloš Táborský.


„Především chci navázat na odvedenou práci primáře Paďoura a pokračovat v rozšiřování portfolia zaváděných metod,” vysvětluje Schee s tím, že už od října by se spektrum poskytovaných služeb v karlovarském kardiocentru mělo rozšířit například o léčbu fibrilace síní, která je jedním z nejrozšířenějších druhů srdeční arytmie, pomocí radiofrekvenční ablace.

„Kromě toho bych ale rád zintenzivnil také spolupráci s ostatními krajskými zdravotnickými zařízeními. A to jak s kardioambulancemi, tak i lůžkovými interními odděleními. Hlavně formou pořádání klinických seminářů z oboru,” shrnuje Schee s tím, že ze spolupráce s ostatními lékaři v kraji by měli profitovat hlavně pacienti.

Pro výběr komise byla rozhodující především odborná kvalifikace doktora. Vedle licencí z invazivní diagnostické a intervenční kardiologie má licence také na srdeční elektrofyziologii, ať už jde o diagnostickou činnost nebo katetrizační ablace. Zároveň má potřebnou kvalifikaci pro výkon funkce vedoucího lékaře a primáře kardiologie.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 15. 8. 2016 - 12:12