Domů Aktuality ​Díky podpoře kraje přibude na lyžařských trasách nové značení

​Díky podpoře kraje přibude na lyžařských trasách nové značení

​Po úspěšném dokončení značení lyžařských tratí v Krušných horách přijde na řadu i oblast Mariánskolázeňska, Ašska, Kraslicka a Lubska. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, Klub českých turistů získá na umístění zbývajícího značení dotaci ve výši 400 tisíc korun.

Karlovarský kraj dlouhodobě podporuje aktivity v rozvoji běžeckého lyžování. Kromě pravidelně přidělovaných dotací na budování a údržbu tras přispívá i na jejich značení. V letošním roce požádal Klub českých turistů o individuální dotaci na vyznačení poslední etapy lyžařských tras v regionu, a to konkrétně v oblasti Mariánskolázeňska, Ašska, Kraslicka a Lubska.

„Dotaci využije Klub českých turistů na průzkum tras, výrobu směrovek a tabulek s texty a osazení v terénu. Jejich umístěním tak bude dokončeno kompletní značení v celém našem regionu, což přispěje i k větší návštěvnosti lyžařů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Klub českých turistů projekt zpracuje během zimních měsíců. V létě by pak chtěl umístit značení tak, aby lyžaři mohli nově označené trasy využívat již v následující sezóně.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 12. 8. 2016 - 10:55