Domů Aktuality Na sociální služby získá kraj o 9 milionů více

Na sociální služby získá kraj o 9 milionů více

Vláda ČR schválila na svém včerejším jednání další prostředky na sociální služby. Krajům rozdělí celkem 270 milionů korun na jejich dofinancování. Pro Karlovarský kraj činí příspěvek 8,9 milionu korun.

​Již v květnu získal kraj v rámci dofinancování od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR 10,8 milionu korun. S nynější částkou se tak celkem jedná o dalších téměř 20 milionů korun. Karlovarský kraj současně přispěje ze svých zdrojů na sociální služby částkou 36,6 miliony korun. Celkově tak ještě letos poskytovatelé sociálních služeb v kraji obdrží dalších přibližně 56 milionů korun, přičemž peníze se budou rozdělovat v září na jednání zastupitelstva kraje.

Stát letos vyčlenil na sociální služby v kraji celkem 302,5 milionu korun. „Jedná se o nejvyšší částku od doby platnosti nového zákona o sociálních službách, tedy od roku 2007. Velmi mě těší, že se uvolnily další prostředky na dofinancování této oblasti, které pomohou pokrýt i plánovaný nárůst platů a mezd od 1. listopadu letošního roku,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 28. 7. 2016 - 13:35