Domů Aktuality Školy a školky v regionu získaly nemalé dotace z EU

Školy a školky v regionu získaly nemalé dotace z EU

​V uplynulém období 2007 - 2013 dostala školská zařízení v Karlovarském a Ústeckém kraji dotaci ve výši téměř 1, 7 miliardy korun z Regionálního operačního programu Severozápad. Rekonstrukcí či modernizací prošly díky podpoře Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) desítky základních i středních škol. Obce žádaly o finance také pro mateřské školy.

„Těší mě, že jsme mohli na realizaci těchto projektů přispět tak vysokou částkou. Nenacházím totiž oblast, ve které bych viděla naši budoucnost více než ve vzdělávání. Čím modernějším prostředím budou školská zařízení disponovat, tím raději je budou studenti navštěvovat a dostanou šanci se lépe připravit na skutečný život za branami škol,“ řekla Jana Havlicová, ředitelka Úřadu Regionální rady. Průměrná dotace u školských zařízení činila 50 milionů korun na projekt, celkem se o 1,7 miliardy korun podělilo 34 projektů. 

V Karlovarském kraji se podařilo v oblasti školství realizovat za podpory ROP Severozápad projekty za téměř 870 milionů korun. Kraj nechal zmodernizovat například Integrovanou střední školu v Chebu, Integrovanou střední školu technickou a ekonomickou v Sokolově nebo Střední průmyslovou školu v Ostrově. 

Nové prostory vznikly pro Základní uměleckou školu v Nové Roli. Cheb využil možnosti získat dotace na výstavbu víceúčelového hřiště při 2. základní škole nebo revitalizaci zahrad mateřských škol. 


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 7. 2016 - 13:48