Domů Aktuality Kraj nechává zrekonstruovat most ve Svatavě

Kraj nechává zrekonstruovat most ve Svatavě

​Práce na opravách mostu ve Svatavě na Sokolovsku jsou v plném proudu. Díky kompletní přestavbě by se měla obnovit původní nosnost i kvalita mostní konstrukce. Akci financuje Karlovarský kraj ze svého rozpočtu. Během dnešního kontrolního dne to potvrdil náměstek hejtmana Jakub Pánik.

„Rekonstrukce navazuje na stavbu západního obchvatu Sokolova. Větší přestavba mostu proběhla naposledy před padesáti lety, právě proto jej kraj nechává v současnosti opravit. Náklady z krajského rozpočtu dosáhnou 6, 7 milionu korun. Firma s pracemi začala koncem června, zvládne je za 123 dní, poté kraj hotový most předá rovnou k užívání lidem z městysu Svatava i řidičům z okolí," uvedl Jakub Pánik.

 Stavebníci nejprve provedli demoliční a bourací práce. „Cílem rekonstrukce dvoupolového železobetonového mostu je zdvižení nosné konstrukce, ošetření nosných prahů a ložisek a obnova vrstev desky,“ vysvětlil Václav Vlček, ředitel Regionálního závodu Západní Čechy SMP CZ, a. s. Podle starostky Svatavy
Olgy Gossové se vedení městyse postará o dobudování chodníku v okolí mostu.

Všechny práce pokračují podle harmonogramu a na přelomu září a října by měl most začít sloužit pěším i řidičům ze Svatavy a celého Sokolovska.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 7. 2016 - 15:04