Domů Aktuality Kraj rozdělí příspěvek Českého olympijského výboru

Kraj rozdělí příspěvek Českého olympijského výboru

Stejně jako v loňském roce obdržel Karlovarský kraj finance na sportovní činnost dětí a mládeže, které letos dosahují výše 2,6 milionu korun. Kraj ze svého rozpočtu přidal dalších 1,8 milionu korun. Žádosti o dotaci mohou podávat sportovní kluby působící v regionu, a to až do 18. srpna.
​„Finanční prostředky darované Karlovarskému kraji poskytuje Český olympijský výbor v rámci podpory mládežnického sportu například na zajištění vybavení či na účast na soutěžích a soustředěních,“ uvedl krajský radní Edmund Janisch. Téměř 300 tisíc z této částky je určeno na financování aktivit v rámci celonárodního projektu „Děti na startu“. Ten umožňuje všeobecnou sportovní přípravu dětem předškolního a mladšího školního věku a zaměřuje se na rozvoj základní pohybové motoriky, koordinace, obratnosti, rychlosti a síly.

Na Krajský úřad Karlovarského kraje může každý sportovní klub podat osobně, poštou či elektronicky jednu žádost a maximální výše dotace činí v jednotlivém případě 200 tisíc korun. Pravidla pro podávání žádostí naleznete na internetových stránkách kraje.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 25. 7. 2016 - 15:26