Domů Aktuality Podpořte unikátní internetové stránky o přírodě a památkách

Podpořte unikátní internetové stránky o přírodě a památkách

​Až do 31. srpna můžete hlasovat v soutěži Patrimonium pro futuro, kterou každoročně vyhlašuje Národní památkový ústav. O cenu veřejnosti usiluje internetový portál Památky a příroda Karlovarska, který dostupnou formou prezentuje kulturní a přírodní dědictví našeho regionu.

Regionální internetová topografická encyklopedie vznikla v roce 2009 z iniciativy obdivovatele a milovníka krás českých zemí Jaroslava Vyčichla. Přestože se autor nezabývá památkovou péčí profesionálně, je úroveň informací v encyklopedii vysoká a vychází z ověřených zdrojů. Forma sdělení oslovuje širokou veřejnost a za sedm let fungování se webové stránky staly vyhledávaným zdrojem informací a aktualit.

Soutěž Patrimonium pro futuro vyhlašuje Národní památkový ústav od roku 2014 ve snaze zhodnotit a vyzdvihnout, co se v oblasti památkové péče podařilo, a ocenit ty, kteří se o úspěšné dílo přičinili. V rámci on-line hlasování veřejnost může vybírat z nominovaných počinů ten, který ji nejvíce zaujal. Vítězem se stane počin s největším počtem hlasů. Jeho jméno bude oznámeno na slavnostním předávání cen Patrimonium pro futuro ve středu 21. září na zámku v Náměšti nad Oslavou, kde obdrží cenu veřejnosti Památky děkují v podobě křišťálové plakety.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 21. 7. 2016 - 11:27