Domů Aktuality V Chebu vznikne multigenerační centrum

V Chebu vznikne multigenerační centrum

​V září zahájí svou činnost první multigenerační centrum v regionu. Sídlit bude v Křížovnické ulici v Chebu a chce nabídnout besedy, worshopy a další akce pro rodiče s dětmi, mladé lidi a řadu aktivit pro seniory. Jeho patronem se stal náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Multigenerační centrum bude provozovat spolek Generace Karlovarského kraje. „Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému rozvoji místních občanů, a to po stránce tělesné, duševní, duchovní i sociální,“ uvedla jeho zástupkyně Martina Paboučková.

Mezi organizace, které se podílejí na spuštění provozu centra, patří například chebské Mateřské centrum Klubíčko, Informační centrum pro mládež Cheb, Krajská rada dětí a mládeže Karlovarska nebo Český svaz žen z Chebu. Mateřské centrum Klubíčko připravuje volnočasové aktivity pro rodiče a děti od narození až po předškoláky a bude vést dětskou skupinu Batole. Informační centrum pro mládež poskytuje komplexní poradenské služby včetně podpory při hledání zaměstnání a kariérového poradenství. „Dále připravujeme vznik tzv.  Senior-bodu – zahrnuje například jógu pro seniory, Klub aktivních prarodičů, čtení dětem  a další projekty podporující mezigenerační spolupráci,“ dodala Martina Paboučková.


Slavnostní otevření centra proběhne poslední prázdninovou neděli - 28. srpna od 14 hodin. Nebude chybět vystoupení mažoretek, ukázky volnočasových aktivit nebo dětská diskotéka. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 20. 7. 2016 - 07:57