Domů Aktuality Karlovarský kraj podpoří extraligovou HC Energii

Karlovarský kraj podpoří extraligovou HC Energii

​Problémy ve financování provázely v posledních měsících karlovarský extraligový klub HC Energie. Proto před časem oslovil jeho majitel Karel Holoubek hlavní partnery, mezi nimi i Karlovarský kraj, zda by navýšili podporu, která je klíčová pro další fungování klubu v extralize.

Rada kraje se dnes rozhodla na svém jednání podpořit klub částkou ve výši 5 milionů korun, zároveň by mělo jít ale dalších 5 milionů na amatérský sport v regionu. Schválit to ještě musí krajské zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání.

 Vedení klubu podepsalo přihlášku do nového ročníku hokejové extraligy. Mezitím však začalo vyjednávat s partnery o navýšení finančních příspěvků. Klub na novou sezónu potřebuje získat až 70 milionů korun. „Jde o zcela výjimečnou situaci, vnímáme, že se klub dostal do obrovských nesnází. S kolegy v Radě kraje jsme se shodli, že extraligový hokej v regionu má svou tradici a my ji chceme pomoci zachovat. Věřím, že vedení klubu i samotní hráči A týmu náš přístup ocení a bude pro ně motivací v dalším extraligovém ročníku. Současně s tím chci ale zdůraznit, že kraj nehodlá přidávat finance jen do extraligového hokeje, proto stejnou částkou, tedy dalšími 5 miliony korun podpoří amatérský sport,“ vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Navýšená podpora klubu ze strany kraje však platí pouze pro tento rok. „Počítáme s tím, že vedení kraje bude jednat s klubem nejen o podmínkách budoucího financování HC Energie s. r. o., ale také o možnosti účasti kraje ve vedení a kontrole klubu,“ uvedl krajský radní Petr Šindelář. Podle hejtmana Havla bude kraj zvažovat výhledově členství ve statutárních orgánech HC Energie.

Karlovarský kraj ze svého rozpočtu pravidelně přispívá HC Energii na práci s mládeží i na extraligový hokej. Mládež podpořil letos částkou ve výši 4 miliony korun, extraligový hokej zatím dotací 1 milion korun. Vedení kraje ještě musí vyřešit, jako formou hokejový klub příspěvek dostane, aby to bylo v souladu s platnou legislativou.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 1. 7. 2016 - 11:54