Domů Aktuality Nenechte si ujít FIJO Cheb 2016

Nenechte si ujít FIJO Cheb 2016

Jediný festival mládežnických dechových orchestrů na území České republiky se uskuteční od 30. června do 3. července již po dvaadvacáté v Chebu. Akci pořádá město Cheb za finanční podpory Karlovarského kraje a Ministerstva kultury ČR.

​I v letošním roce se návštěvníci mohou těšit na tradiční koncertní vystoupení orchestrů a přehlídku show bandů z celého světa. Čtyřdenní festival muzikantů a mažoretek nabídne bohatý program, který začne zahajovacím ceremoniálem na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Toho se zúčastní všechny orchestry, mažoretkové skupiny, představitelé měst a hosté. Druhý den odstartuje slavnostní průvod městem, a podívanou zakončí závěrečné vystoupení všech účinkujících. Během akce proběhne mimo jiné přehlídka show bandů, nad níž převzal záštitu hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Mezinárodní festival mládežnických dechových orchestrů organizuje město Cheb již od roku 1970 a za dobu své existence hostil již 420 orchestrů a mažoretkových skupin ze 34 zemí Evropy a Asie. Také letos účast potvrdilo několik českých i zahraničních orchestrů. FIJO Cheb rozhodně patří k vyhledávaným kulturním a hudebním událostem mezi mladými muzikanty z celé Evropy.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 27. 6. 2016 - 14:12