Domů Aktuality Kraj řeší další pokusy kamionů přejíždět most v Šemnici

Kraj řeší další pokusy kamionů přejíždět most v Šemnici

​I přes veškerá nová dopravní opatření, včetně nainstalovaných mohutných zábran a značení, registruje Karlovarský kraj další pokusy řidičů kamionů zkrátit si cestu zakázanou trasou po mostě přes Ohři v Šemnici.



Nákladní auta v ojedinělých případech dál porušují pravidla silničního provozu, když nerespektují značky omezující maximální tonáž vozidel vjíždějících na úzký most.    

„Karlovarský kraj udělal všechno pro to, aby ochránil nejen ohrožený most, ale i občany, kteří bydlí v okolí. Bohužel nemůžeme za to, že řidiči nerespektují dopravní značky. Již před provedením úprav zatáčky u vjezdu na most jsme opakovaně žádali, aby byl těžkým nákladním automobilům znemožněn příjezd už od horní křižovatky. Policie však s tímto návrhem nesouhlasila.  Znovu tedy vyzveme dopravní policii, aby zvážila zavedení dalších opatření, protože situace ohledně snahy kamionů dostat se přes most rozhodně není v pořádku,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Jakub Pánik.

Karlovarský kraj nechal na počátku dubna tohoto roku upravit zatáčku těsně před šemnickým mostem, aby se do ní dlouhé a těžké kamiony jednoduše nevešly. Do zákruty před přemostěním byly zabetonovány železné sloupy a umístěna naváděcí svodidla. Šlo o jediné účinné dopravní řešení, které se ukázalo jako schůdné po mnoha jednáních, jež vedení kraje vedlo s kompetentními orgány a institucemi téměř deset měsíců. Schůzek se účastnila dopravní policie, projektanti, silničáři, odborní úředníci i samotní občané Šemnice.

Pokud by Karlovarský kraj na porušování pravidel silničního provozu v Šemnici nezareagoval, hrozilo další přetěžování mostu a zhoršení jeho technického stavu. To by pravděpodobně dříve či později skončilo vynuceným uzavřením mostu z bezpečnostních důvodů. Obyvatelům obce i širšího okolí by kvůli objížďce vznikly velké komplikace.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 6. 2016 - 09:47