Domů Aktuality Karlovarský kraj poskytl dar úspěšné atletce Janě Novotné

Karlovarský kraj poskytl dar úspěšné atletce Janě Novotné

Místní sportovkyně včera na krajském úřadě převzala šek na částku 7 tisíc korun z rukou krajského radního Edmunda Janische. Poskytnutí finančního daru za její dosažené úspěchy v atletice a výbornou reprezentaci našeho regionu schválila v tomto týdnu Rada Karlovarského kraje.
Jana Novotná je ve svých sedmnácti letech držitelkou tří národních rekordů ve víceboji a 33 medailí z republikových soutěží. V loňském roce splnila limit ve skoku vysokém, dalekém a na 100 m běhu s překážkami pro účast na Evropskou olympiádu mládeže EYOF v Gruzii, a také pro Mistrovství světa ve víceboji v Kolumbii. Rozhodla se pro start na EYOF v gruzínském Tbilisi. Letos se jí podařilo splnit limit pro nominaci na Mistrovství Evropy U18 v Gruzii ve víceboji, kterého se zúčastní v červenci. Jejím cílem je dostat se v roce 2020 na Letní olympijské hry v Tokiu. „Nadějná atletka má v soutěži velké šance, jelikož ve světových atletických tabulkách IAAF ve víceboji dorostenek je v průběžném pořadí na páté příčce,“ uvedl Edmund Janisch.

Členka extraligového AK Olymp Brno, která studuje na karlovarském sportovním gymnáziu, vyprávěla o svých sportovních začátcích. Atletice se věnuje od osmi let, přestože odmala také lyžovala, plavala, tancovala a hrála na klavír. Postupně se vypracovala až k atletické mistryni České republiky, a to nejen ve víceboji. Její výkony jí vynesly také elitní členství v HESU týmu Sportovní akademie Zuzany Hejnové.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 22. 6. 2016 - 11:25