Domů Aktuality ​Stavbou kraje se letos stala obnova kláštera v Teplé

​Stavbou kraje se letos stala obnova kláštera v Teplé

​Do soutěže, kterou každoročně pořádá Regionální stavební sdružení Karlovy Vary, se letos přihlásil rekordní počet staveb a projektů. Mezi oceněnými nechyběly ani akce realizované Karlovarským krajem, jako je například centralizace lékařské péče v nemocnici v Karlových Varech nebo stavba obchvatu Hroznětína.

O vítězích jednotlivých kategoriích rozhodovala odborná porota a veřejnost, která hlasovala prostřednictvím internetu. Z přihlášených staveb zvítězila u odborné poroty vzorová obnova kláštera v Teplé, která byla jedním z největších stavebních projektů v oblasti obnovy památek za poslední roky. Druhé místo odborníci udělili centralizaci lékařské péče v nemocnici v Karlových Varech a třetí pak stavbě úseku silnice R6 mezi Lubencem a Bošovem. Mezi projekty ocenili kromě lávky přes karlovarské Horní nádraží i dokončení revitalizace areálu nemocnice v Chebu.

Veřejnost odevzdala v rámci internetového hlasování přes třináct tisíc platných hlasů. Nejvíce jich získala stavba Centra zdraví a bezpečí v Karlových Varech.  Z projektů pak vyhrál návrh poutní kaple Maria Sorg na Mariánské nedaleko Jáchymova. Veřejnost také hlasovala o nejlepší zachráněnou památku. S těsným rozdílem osmnácti hlasů vyhrála obnova původně barokního zámku ve Štědré.

Zvláštní cenu od hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla dostalo dokončení I. etapy společenského objektu v Dalovicích a od karlovarského primátora Petra Kulhánka generální oprava kostela Petra a Pavla v Karlových Varech. Čestné uznání za technické řešení a odklonění dopravy mimo obec si vysloužila stavba obchvatu Hroznětína. Cenu časopisu Stavebnictví pak získala modernizace mostu ve Vokově. Podrobné výsledky soutěže, včetně oceněných osobností ve stavitelství, najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 13. 6. 2016 - 14:19