Domů Aktuality Vydejte se po stopách Karla IV. a vyhrajte jednu ze zajímavých cen

Vydejte se po stopách Karla IV. a vyhrajte jednu ze zajímavých cen

​Karlovarský kraj ve spolupráci s Pouličním divadlem Viktora Braunreitera vyhlašuje u příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV. turistickou soutěž s názvem „Karlův kraj“. Stačí, když během následujících měsíců navštívíte co nejvíce míst v regionu spjatých s odkazem známého panovníka a nasbíráte potřebná razítka.

V Karlovarském kraji je celkem sedmnáct míst, která souvisejí s obdobím vlády Karla IV. a Lucemburků. Jsou mezi nimi nejenom města a obce, ale i hrady, tvrze či církevní památky. Úkolem soutěžících je navštívit co nejvíce z nich a nechat si potvrdit razítkem poutnický list. Ten si můžete vytisknout z turistického portálu Živý kraj nebo si jej můžete vyzvednout přímo na některém ze sedmnácti tzv. karlovských míst. Pokud se vám podaří nasbírat od června do konce září alespoň dvanáct razítek, postupujete do slosování o zajímavé ceny. Jména výherců budou známa v první polovině listopadu.

V rámci turistické hry mohou zájemci na vybraných karlovských místech navštívit také speciální noční prohlídky, které budou realizované Pouličním divadlem Viktora Braunreitera. Termíny těchto akcí včetně podrobných pravidel soutěže jsou uveřejněny na webu Živého kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 5. 2016 - 09:30