Domů Aktuality Karlovarská škola uspěla v celostátní soutěži

Karlovarská škola uspěla v celostátní soutěži

​Česká společnost pro kybernetiku a informatiku (ČSKI) vyhlásila soutěž s cílem podpořit rozvoj digitální gramotnosti žáků. Na skvělém druhém místě se umístila Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary.
​V období od 1. února do 30. dubna 2016 ČSKI hodnotila téměř 50 českých škol, které využívají mezinárodní vzdělávací koncept ECDL (European Computer Driving Licence) v oblasti počítačových znalostí a dovedností, a 1 500 jejich studentů. Kritériem úspěšnosti nebyl jen celkový počet realizovaných zkoušek ECDL a jejich výsledky v daném období, ale také struktura ECDL modulů a zaměření se na aktuální témata, jako je například bezpečné používání informačních technologií, spolupráce a výměna informací na internetu, úpravy digitálních obrázků či tvorba webových stránek.

Za výborným výsledkem naší školy stojí práce vedení a pedagogů, a jim i žákům rozhodně patří gratulace. Cenu do soutěže společně věnovaly ČSKI, národní autorita mezinárodního konceptu ECDL pro Českou republiku, a společnost CertiCon a.s., která dlouhodobě podporuje rozvoj digitální gramotnosti obyvatel.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 24. 5. 2016 - 12:23