Domů Aktuality Světová špička v aerobiku a Hip Hopu míří do Karlových Varů

Světová špička v aerobiku a Hip Hopu míří do Karlových Varů

​Velký den aerobiku a Hip Hopu se blíží. Ve dnech 24. – 28. května se v hotelu Thermal uskuteční FISAF International Fitness & HIP HOP UNITE Championships 2016. Těšit se můžete na soutěžící z Belgie, Dánska, Finska, Francie, Holandska, Itálie, Maďarska, Německa, Polska, Ruska, Švýcarska a domácí České republiky.

​Závodníci České republiky patří dlouhodobě k nejlepším, jak ve sportovním aerobiku, tak v kategorii fitness. I letos budeme mít svá želízka v ohni v mnoha kategoriích. Ve většině zemí teď probíhají národní nominační závody a ti nejlepší z každé země se přijedou utkat nyní na Mistrovství Evropy v Karlových Varech a potom v říjnu na Mistrovství světa ve Vídni.

Nejširší veřejnost je srdečně zvána a o netradiční sportovní zážitky nebude nouze. První tři dny se bude soutěžit ve sportovním aerobiku (kategorie mužů, žen, párů a trií) a fitness (fitness aerobic grande a petite a fitness step grande a petite).  Ve všech uvedených disciplínách uvidíme kadety (11 – 13 let), juniory (14 – 16 let) a dospělé (nad 17 let).

Druhé dva dny budou taneční účastníci evropského šampionátu soutěžit v Hip Hop kategoriích (small crews, big crews a battles). I zde se utkají různé věkové kategorie, a to kadeti, junioři, dospělí a nově také senioři (nad 35 let).

Záštitu nad touto velkou sportovní akci přijali Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, předseda České unie sportu a hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. Ti všichni vás spolu s organizátory zvou do hotelu Thermal povzbudit naše závodníky.

Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 20. 5. 2016 - 09:57