Domů Aktuality Do Horního Slavkova znovu pojedou víkendové vlaky

Do Horního Slavkova znovu pojedou víkendové vlaky

​První letošní vlaky vyjedou v sobotu 30. dubna na šestikilometrovou trať z Krásného Jezu do Horního Slavkova - Kounice. České dráhy tu vypraví na objednávku Karlovarského kraje během letní turistické sezóny o sobotách a nedělích až do 4. září pět párů vlaků denně. 

Z toho jeden přímý spoj vyrazí v 8 hodin ráno až z Karlových Varů a v 18 hodin odjede z Horního Slavkova zpět do krajského města. V Krásném Jezu mohou cestující využít navazující vlakové přípoje dopravní společnosti GW Train Regio směřující na Karlovy Vary a Mariánské Lázně. 

„Karlovarský kraj financuje osobní dopravu na železnici do Horního Slavkova už čtvrtým rokem. Sezónní víkendové spoje pomohou rozvoji cestovního ruchu v této nádherné části regionu, která se dá považovat za vstupní bránu do Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Díky vlakům mají obyvatelé i návštěvníci kraje prakticky na dosah řadu památek a přírodních zajímavostí,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jakub Pánik. 

Z Horního Slavkova si mohou zájemci naplánovat spoustu pěších túr i cyklovýletů. Pokud nemají vlastní bicykly, České dráhy jim je půjčí na nádraží v Karlových Varech. V nabídce jsou trekingová nebo horská kola v dámské i pánské verzi, dětská kola, elektrokola, koloběžky, přívěsný vozík za bicykl i dětské sedačky. 

Z Krásného Jezu odjíždí vlaky do hornoslavkovské zastávky Kounice v 9.30, 11.40, 15.30 a v 17.35 hodin. Z Kounice v 9.05, 11.00, 15.05 a v 17.10 hodin. Karlovarský kraj a město Horní Slavkov se podílí na úhradě odhadované ztráty z provozu stejnými částkami ve výši 221 tisíc korun. Stát opravil šestikilometrový železniční úsek v roce 2013. Do té doby šestnáct let zavřená trať bez užitku chátrala. 

  
 



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 4. 2016 - 14:53