Domů Aktuality Karlovarský kraj se představil na veletrhu v Kazachstánu

Karlovarský kraj se představil na veletrhu v Kazachstánu

​V polovině dubna se Karlovarský kraj společně s ostatními regiony republiky prezentoval na 16. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu KITF Almaty v Kazachstánu. Návštěvníci veletrhu se tak u stánku České republiky mohli seznámit s nabídkou kraje zaměřenou především na léčebnou lázeňskou péči, památky nebo přírodní krásy regionu.

„Veletrh v Almaty je velkou událostí cestovního ruchu ve střední Asii, letos navíc s novou sekcí zaměřenou na léčebnou a zdravotní turistiku. Proto považuji za velmi přínosné, aby právě Karlovarský kraj měl možnost prezentovat své atraktivity,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Zahradníček, který kraj na akci zastupoval společně s náměstkem hejtmana Miloslavem Čermákem.

V rámci stánku České republiky zajistil Karlovarský kraj bezplatný prospektový servis pro dvaadvacet společností z našeho regionu a aktivně nabízel jejich služby. Zaměřil se ale také na propagaci turistického portálu Živý kraj a jeho ruské mutace. „V průběhu veletrhu využili návštěvníci konzultační a poradenskou činnost pro cestovní kanceláře, ale informace jsme poskytovali  také individuálním zájemcům o ozdravné nebo turistické pobyty v našem kraji,“ uvedla Elena Hávová z oddělení cestovního ruchu krajského úřadu. 

Zástupci Karlovarského kraje se v průběhu akce setkali s  tajemníkem obchodně-ekonomického oddělení Velvyslanectví České republiky v Kazašské republice Lubošem Jozou a diskutovali o další možnosti spolupráce mezi oběma institucemi. „Představitel velvyslanectví nám poděkoval za aktivní prezentaci lázeňství, protože tuto činnost považuje za podporu svého úsilí v oblasti ekonomické a obchodní spolupráce mezi oběma zeměmi. Domluvili jsme se také, že osloví vedení kraje ohledně účasti regionu na světové výstavě EXPO 2017, až bude blíže známý koncept účasti ČR na této akci,“ dodal Petr Zahradníček. Krajští radní dále nabídli spolupráci při organizačním zajišťování famtripů a presstripů, které by připravil zastupitelský úřad. Hovořilo se i o možné obnově přímé linky ČSA z kazašské metropole do Prahy.

Kromě prezentace v Almaty se Karlovarský kraj v jarních měsících letošního roku představil také návštěvníkům veletrhu MITT Moskva a Leto Jekatěrinburg.

 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 4. 2016 - 11:16