Domů Aktuality Odborné učiliště v Horním Slavkově zvítězilo ve střelecké soutěži

Odborné učiliště v Horním Slavkově zvítězilo ve střelecké soutěži

​V uplynulém týdnu se konal v Chebu 27. ročník mezinárodní střelecké soutěže "FREE CONTEST 2016". Kromě domácích se jí účastnili závodníci z USA, Itálie, ze Slovenska, Německa, Francie nebo Litvy. Úspěchy v řadě kategorií tradičně sklízeli střelci z Odborného učiliště Horní Slavkov.


​Tříčlenná družstva tvořená zástupci armády, policie, střeleckých klubů i firem soutěžila ve dvou disciplínách. První byla střelba z pistole ráže 9 mm na terč s kruhy na vzdálenost 25 metrů. V druhé disciplíně se střílelo ze samopalu vestoje na vzdálenost 100 metrů.

V ostré konkurenci obsadilo Odborné učiliště Horní Slavkov 1. místo v kategorii firem, 3. místo ve střelbě ze samopalu a 4. místo ve střelbě z pistole. V celkovém pořadí se škola umístila druhá. „Za naši školu střílí amatéři, kteří pravidelně netrénují, ale střelba nás baví a užíváme si závodu jako velké společenské akce,“ uvedl ředitel školy Petr Čavojský.

Výsledky letošního ročníku otevřeného Evropského armádního šampionátu ve střelbě budou k dispozici na internetových stránkách soutěže.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 4. 2016 - 09:07