Domů Aktuality ​Většina peněz z ROP Severozápad byla již proplacena

​Většina peněz z ROP Severozápad byla již proplacena

​Příjemci dotací z ROP Severozápad dostali proplaceno 18,6 miliardy korun. Informaci vzali na vědomí členové Výboru Regionální rady na svém zasedání, které se uskutečnilo 26. dubna v Ústí nad Labem.


„K dnešnímu dni dokončili naši příjemci 533 projektů v celkové výši schválené dotace 20 miliard korun. V režimu takzvaných nedokončených projektů evidujeme celkem 3. Z toho vyplývá, že díky ROP Severozápad bude v Ústeckém a Karlovarském kraji dokončeno 536 projektů,“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady Jana Havlicová.

Na poslední dotace čeká 25 projektů. Ty byly z velké části dokončeny v závěru loňského roku a nyní probíhají jejich kontroly. K proplacení se schyluje například u města Toužim na Karlovarsku, které rekonstruovalo chodníky a vozovky. Na vyřízení žádosti o platbu čeká také Dopravní podnik města Ústí nad Labem. Ten využil dotaci na dobudování obratiště a točny trolejbusů v centru města. V případě, že úřad neshledá pochybení při realizaci projektů, dojde k vyplacení peněz do poloviny letošního roku.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 4. 2016 - 14:07