Domů Aktuality ROP Severozápad proplatil více než 18 miliard korun

ROP Severozápad proplatil více než 18 miliard korun

​Ačkoliv Evropská komise v současnosti pozastavila ROPu Severozápad platby kvůli vyšetřování bývalého ředitele Petra Kušnierze, dotace jsou příjemcům vypláceny dál. Od počátku programového období bylo zasmluvněno 540 projektů a proplaceno více jak 18 miliard korun.
„ROP Severozápad obdržel dopis z Evropské komise o pozastavení plateb České republice v souvislosti s probíhajícím vyšetřováním bývalého ředitele Petra Kušnierze. I přes tuto skutečnost Úřad Regionální rady stále plynule proplácí finanční prostředky příjemcům, což je důkazem toho, že program po své obnově funguje, a to jak z pohledu nastavení procesů a pravidel, tak výkonu práce úředníků,“ uvedl předseda Regionální rady Milan Pipal.

Během pátečního zasedání se členové Výboru Regionální rady věnovali také zprávám o interních činnostech úřadu v roce 2015, o změnách rozpočtu v souvislosti s proplácením projektů nebo schvalovali žádost Ústeckého kraje o prodloužení termínu ukončení projektu „Cyklostezka Chomutov – Strupčice.“  Příjemce dotace zmíněného projektu se potýkal během stavby s opakovanými sesuvy půdy, a proto musel změnit trasu cyklostezky. „U cyklostezky Chomutov – Strupčice je vidět, jak je příroda nevyzpytatelná. Naštěstí i na tato rizika dotační podmínky myslí a umožňují termín posunout, nejpozději však do 31. prosince tohoto roku,“ dodala ředitelka Úřad Regionální rady Jana Havlicová.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 21. 3. 2016 - 10:49