Domů Aktuality Obce dostanou od kraje finance na protipovodňová opatření

Obce dostanou od kraje finance na protipovodňová opatření

​Stejně jako v minulých letech i v tomto roce získají obce v regionu dotace na pořízení lokálních výstražných systémů nebo na zpracování povodňových plánů. Pokud to schválí Zastupitelstvo Karlovarského kraje, rozdělí si mezi sebou více než 350 tisíc korun.
„Poskytnutím příspěvku chceme podpořit realizaci protipovodňových opatření v ohrožených územích našeho kraje. Letos jsme obdrželi pět žádostí o dotaci v celkové hodnotě přesahující 352 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Hora.

Obce mohly získat dotaci ve výši až 80 procent nákladů projektu, maximálně však 250 tisíc korun. Mezi úspěšnými žadateli jsou například Lázně Kynžvart, které dostanou příspěvek na digitální povodňový plán. V současnosti má město zpracovaný pouze klasický povodňový plán, jenž nezahrnuje nové záplavové území Lipoltovského potoka. Zaktualizovaná dokumentace umožní lepší informovanost občanů v případě jejich ohrožení. Na to navazuje i pořízení lokálního výstražného systému, kdy město hodlá umístit na Lipoltovský potok hladinoměr a na místní školu srážkoměr. Karlovarský kraj přispěje také obcím Josefov, Krajková a městu Rotava.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 3. 2016 - 10:45