Domů Aktuality Karlovarský kraj opět udělí stipendia

Karlovarský kraj opět udělí stipendia

​Studenti z jedenácti středních škol v regionu získají od Karlovarského kraje motivační a prospěchová stipendia za 1. pololetí školního roku 2015/2016. Stipendia obdrží žáci vybraných, především řemeslných oborů. Celkově si mezi sebou rozdělí více jak milion korun.

​Z částky ve výši 1 183 000 korun připadne přes milion korun na motivační stipendia a 181 tisíc korun na stipendia prospěchová. Motivační stipendium odměňuje žáky za dobrou docházku a chování. Podmínkou pro získání prospěchového stipendia je studijní průměr. „V rámci motivačního stipendia mohou žáci 1. ročníků získat 1 500 korun, žáci 2. ročníků 2 000 korun a žáci 3. a 4. ročníků až 2 500 korun. Výše prospěchového stipendia je stanovena na 1 000 korun v každém ročníku,“ informoval radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmund Janisch.
                
Za první pololetí se tak na stipendium může těšit 691 žáků z 20 oborů středních škol. Kraj prostřednictvím stipendií podporuje zájem studentů o tyto obory, mezi něž patří například obory zedník, tesař, truhlář či klempíř. Kromě středoškoláků kraj prostřednictvím stipendií podporuje také vysokoškolské studenty. Více informací o stipendijním programu naleznete na Školském portálu Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 25. 2. 2016 - 14:05