Domů Aktuality ​Naplánujte si výlet na běžkách s pomocí nové mapy

​Naplánujte si výlet na běžkách s pomocí nové mapy

​Za krásami zasněžené krajiny Krušných hor se můžete vydat i na běžkách. Najít vhodnou trasu vám pomůže nová mapa běžeckých tras, kterou pro milovníky bílé stopy vydala s přispěním Karlovarského kraje obecně prospěšná společnost První krušnohorská. K dostání je na vybraných místech v regionu.

Oboustranná mapa o velikosti A3 zahrnuje území české i německé části západního Krušnohoří. „Na mapě je zobrazena síť strojově udržovaných běžeckých tras, doplněná o tradiční šlapané, neudržované trasy. Dále jsou tam vyznačena parkoviště a možnosti občerstvení. Nechybí ani kontakt na horskou službu nebo odkazy na portál Karlovarského kraje, který informuje o aktuálním stavu lyžařských tratí,“ uvedla manažerka společnosti Eva Nduwimana.

Součástí mapy je i informace o probíhající sbírce, prostřednictvím níž mohou lidé přispívat na údržbu běžeckých stop. V prodeji jsou sběratelské známky v hodnotě 100 či 300 korun, na nichž jsou vyobrazeny sportovní legendy. Tvářemi letošních placek jsou Ivana Rádlová a Martin Petrásek, bývalí výborní čeští i českoslovenští reprezentanti v běhu na lyžích, účastníci Olympijských her a odchovanci trenéra Honzy Nováka. Mapy jsou k dispozici ve všech krušnohorských a podkrušnohorských informačních centrech od Klingenthalu přes Sokolov, Chodov až po Klášterec, Chomutov či Měděnec. Nabízet je budou také lyžařská střediska a vybrané hotely a restaurace.

K lepší orientaci běžkařů v Krušných horách kromě map přispívají i další novinky. „Dále jsou v terénu postupně instalovány na rozcestníky plánky lyžařských tras o velikosti A3. Od Bublavy po Klínovec jich bude celkem šedesát. Na nástupních místech na lyžařské trasy a v centrech krušnohorských obcí se pak ještě objeví velké zimní turistické mapy,“ dodala Eva Nduwimana.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 5. 2. 2016 - 10:50