Domů Aktuality Dalovické studentky mají stříbro

Dalovické studentky mají stříbro

​Vynikajícího úspěchu dosáhly studentky Střední školy logistické v Dalovicích. V celostátním finále soutěže "Navrhni projekt" získal dalovický tým skvělé druhé místo. Dívky uspěly s projektem "Dopravní automobil pro evakuaci a nouzové zásobování obcí pro město Chodov". Akci pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj.

​„Výběr nejlepšího projektu nebyl jednoduchý. Návrhy, které postoupily do celostátního kola, byly po všech stránkách detailně zpracované, realizovatelné a také dlouhodobě udržitelné. Studenti prokázali vynikající znalost dané problematiky a své návrhy konzultovali nejen s odborníky, ale také s předpokládanými uživateli navrhovaných projektů,“ vyzdvihla vysokou úroveň přihlášených projektů Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj.

Letošního ročníku se zúčastnilo takřka šest desítek prací z celé republiky. Dalovický tým ve složení Nikola Maxantová, Karolína Fenárová a Alena Martinovská a pod vedením učitelky Jany Düringerové, se stal prvním  z Karlovarského kraje, který se do celostátního finále probojoval. Škola z Dalovic je pravidelným účastníkem soutěže a zkušenosti z minulých ročníků vyústily ve stříbrné umístění.

Studentkám  pomohla výborná znalost tématu a přímé zkušenosti se záchranářskou problematikou. „Projekt dopravního automobilu pro chodovské hasiče je zdánlivě prostý, ale velmi dobře připravený, přesně zacílený na potřeby regionu a plně odpovídající současným prioritám Integrovaného regionálního operačního programu,“ doplnil Jindřich Čermák, vedoucí Eurocentra Karlovy Vary a konzultant projektu.

Cílem soutěže je zábavnou formou seznámit mladé lidi s možnostmi čerpání peněz z evropských fondů. Dvou až pětičlenné týmy studentů a pedagogů humanitních, technických či odborných středních škol si samy volí téma a návrhy, jak by se evropské finance daly využít k podpoře regionu, ve kterém žijí nebo studují. Již čtvrtý ročník soutěže probíhal od 1. září 2015 do 21. ledna 2016.  
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 1. 2016 - 08:24