Domů Aktuality Žáci přivezli ze zimní olympiády 7 medailí

Žáci přivezli ze zimní olympiády 7 medailí

​Celý minulý týden reprezentovali náš kraj starší a mladší žáci základních škol v devíti disciplínách na zimních Hrách VII. olympiády dětí a mládeže.Ty tento rok pořádal sousední Ústecký kraj. Klání nadějných sportovců hostil i nedaleký lyžařský a snowparkový areál Klínovec, kde naši žáci vybojovali nejvíce medailí v divácky atraktivních soutěžích v akrobatickém a sjezdovém lyžování nebo ve snowboardovém slopestylu a snowboardcrossu.
 
Olympijské zápolení mladých sportovců měli možnost rodiče, kamarádi i sportovní fanoušci shlédnout v rámci ryze zimních disciplín, jako jsou alpské a běžecké disciplíny, biatlon, krasobruslení, rychlobruslení, lední hokej, akrobatické lyžování či snowboarding, ale i v trochu netradičních soutěžích, jako jsou disco dance a šachy. Naši žáci dali do bojů o medaile vše a domů přivezli 7 medailí, v silné konkurenci přesto obsadili v celkovém pořadí poslední 14. místo.

„I přesto, že jsme skončili poslední, musím říci, že reprezentace našich sportovců na letošních zimních olympijských hrách dětí a mládeže byla velmi kvalitní. Musíme si uvědomit, že nejde o profesionály a mnozí z nich měli možnost zúčastnit se velké akce poprvé, což zvládli se ctí,“ zhodnotil výsledky mladých sportovců radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmund Janisch.

Reprezentanti Karlovarského kraje byli nejúspěšnější v krasobruslení a ve snowboardingu, ve kterých se umístilo na medailových místech hned 7 z nich. Zlato získal v krasobruslařské soutěži jednotlivců Matyáš Bělohradský, žlutý kov vybojovala ve slopestyle též Marie Kresingerová. Stříbro ve stejném snowboardovém stylu získal Roman Zaňka a stříbrný je v snowboardcrossu v kategorii mladších žáků i Sebastian Horník. Jízda ve snowboardcrossu se vydařila i Marii Kresingerové a Romanu Zaňkovi, vybojovali v této disciplíně pro kraj oba bronzovou medaili a mladá sportovkyně přidala navrch bronz ještě ze závodu v paralelním obřím slalomu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 1. 2016 - 09:53