Domů Aktuality V Karlových Varech se dozvíte vše o pěstounské péči

V Karlových Varech se dozvíte vše o pěstounské péči

​Uvažujete o pěstounské péči a chcete přehledné a ucelené informace? Pak určitě neváhejte v pondělí 7. prosince navštívit neformální setkání s názvem „Hledáme náhradní rodiny, aneb jak pomoci dětem, které nemohou vyrůstat ve své vlastní rodině“, kde se dozvíte vše o náhradní rodinné péči.

Zajímavou akci pro veřejnost, která proběhne v rámci kampaně s názvem „Žít v rodině není samozřejmostí“, připravilo Centrum pro dítě a rodinu Valika​, kde také od 16 hodin proběhne neformální setkání. Zájemci mají jedinečnou možnost získat veškeré informace o náhradní rodinné péči a to nejen z úst odborníků, ale také od samotných pěstounů. Účastníci se dozví například o tom co pěstounské péče je či kdo se může stát pěstounem. Uslyší také praktické informace o podpoře pěstounů ze strany státu nebo také jaké děti jdou do pěstounské péče.

Dlouhodobá informační kampaň na podporu pěstounské péče v kraji odstartovala za finanční pomoci Karlovarského kraje a Ministerstva práce a sociálních věcí v srpnu letošního roku. Jejím hlavním cílem je zvýšit informovanost a zájem veřejnosti o problematiku náhradní rodinné péče a podpořit tak celorepublikovou snahu o to, aby děti zůstávaly v ústavních zařízeních co nejméně a měly možnost žít v normálních rodinách. 
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 30. 11. 2015 - 10:42