Domů Aktuality Hejtman předal šek talentovanému golfistovi

Hejtman předal šek talentovanému golfistovi

​Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel dnes předal šek v hodnotě 50 tisíc korun golfistovi Vítku Novákovi, který již delší dobu skvěle reprezentuje náš region doma i v zahraničí. Peníze využije úspěšný mladý sportovec na zimní přípravu.

Vítek Novák se sportu věnuje již od dětství. I když si vyzkoušel několik sportovních disciplín, nakonec u něj vyhrál právě golf. Důležitým prvkem při rozhodování byla skutečnost, že se golf řadí mezi individuální sporty, kde se hráč musí spolehnout především sám na sebe. Student Prvního českého gymnázia v Karlových Varech se stal v uplynulých dvou letech nejlepším Českým amatérem a vyhrál dvakrát ocenění Golfista roku. Jako první Čech také reprezentoval team kontinentální Evropy ve velmi prestižním turnaji – Jaques Leglies Trophy.

„Vítek Novák skvěle reprezentuje náš kraj, a proto jsme se rozhodli, že ho podpoříme částkou 50 tisíc korun. Na svůj věk toho již hodně dokázal, má můj velký obdiv a zároveň respekt,“ uvedl během slavnostního předávání šeku hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. Tomu Vítek zároveň přislíbil, že udělá maximum proto, aby v úspěšné reprezentaci pokračoval.

Devatenáctiletému golfistovi poblahopřál i radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmund Janisch. „Věřím, že to nejsou Vítkovou poslední úspěchy a přeji mu mnoho štěstí u nás i v zahraničí,“ dodal Janisch.

Vítek Novák je členem Golf Clubu Karlovy Vary. V současné době má nejstarší golfový klub v České republice více jak 900 členů. Kromě běžné klubové činnosti se věnuje především práci s mládeží. Jak uvedla během setkání jeho zástupkyně Lucie Krýslová, Tréninkové centrum mládeže navštěvuje během sezóny okolo 100 dětí.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 10. 2015 - 14:14