Domů Aktuality Sokolovskou střední školu navštívili zahraniční stážisté

Sokolovskou střední školu navštívili zahraniční stážisté

​Střední škola živnostenská Sokolov se se svými studenty zapojila do projektu EDISON, který je zaměřen na prolamování mezikulturních a jazykových bariér.

Během října tak střední škola v Sokolově hostila osm zahraničních vysokoškolských studentů z Mexika, Řecka, Indie, Jordánska, Arménie, Íránu, Gruzie a Rumunska, kteří během týdenní stáže představili studentům formou prezentací a zábavných interaktivních her své země. Žáci se dozvěděli nejen základní informace o jednotlivých zemích, ale také jejich sociální, ekonomickou, politickou a kulturní situaci. „Komunikace mezi studenty a stážisty probíhala po celý týden výlučně v angličtině, účastníci tak získali jedinečnou možnost si procvičit anglický jazyk v praxi, co je vždy nejlepší způsob výuky,“ uvedla zástupkyně ředitelky školy Jana Volfová.

Pro stážisty byl po celý týden připraven bohatý program. Žáci prezentovali Českou republiku, svou školu, ale i české školství, kulturu či zvyky. Společně se zahraničními studenty navštívili centrum města Sokolova s historickým výkladem a ochutnali místní léčivé prameny v Karlových Varech. „Jsem ráda, že se stážistům pobyt u nás líbil a doufám, že projekt bude pokračovat i v budoucnu. Naši studenti se zábavnou formou dozvěděli o rozdílech mezi národy a kulturami a ještě se zdokonalili v angličtině,“ doplnila Jana Volfová.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 23. 10. 2015 - 09:35