Domů Aktuality Školáci malovali pro kampaň pěstounské péče

Školáci malovali pro kampaň pěstounské péče

​Obrázky dětí ze Základní školy v Kynšperku nad Ohří se budou od nynějška objevovat v propagačních materiálech a na akcích zaměřených na podporu pěstounské péče v Karlovarském kraji. O vytvoření souboru výtvarných prací dětí do osmi let s tématem rodiny a rodinného života požádali školu zástupci odboru sociálních věcí krajského úřadu.

​Obrázky malovaly děti z druhé a třetí třídy základní školy v rámci svých volnočasových aktivit pod vedením pedagožky volného času Jany Tomsové v kynšperském Domě dětí a mládeže. „Vzniklo celkem 24 výtvarných dílek, která zapracujeme do propagačních materiálů, budou střídavě uveřejňovány na facebookovém profilu pro náhradní rodinnou péči a webových stránkách zaměřených na pěstounskou péči. Děti ztvárnily své představy o rodinném životě a o tom, jak je pro ně rodina důležitá,“ popsal Václav Toth z odboru sociálních věcí krajského úřadu.

Krajský úřad Karlovarského kraje se snaží oslovit co největší počet zájemců o pěstounskou péči a připravovat řadu akcí, které by potenciálním pěstounům pomohly zorientovat se v problematice a najít odpovědi na všechny otázky. Výtvarné práce školáků by mohly pomoci přitáhnout pozornost těch, kteří by se v budoucnu chtěli do náhradní rodinné péče zapojit.



 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 12. 10. 2015 - 10:26