Domů Aktuality Hejtman blahopřál v Krásné starostovi

Hejtman blahopřál v Krásné starostovi

​Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel navštívil starostu obce Krásná Luboše Pokorného, aby mu blahopřál k vítězství v celostátním kole soutěže Vesnice roku. Starostovi předal dárek a ocenil práci všech krásenských občanů, kteří přispěli k zisku titulu.

​Starosta popsal hejtmanovi chvíle čekání na výsledek soutěže, které lidé z Krásné trávili přímo v Luhačovicích, kde zasedala odborná komise. „Komise rozhodla během minulého víkendu pozdě v noci, vůbec jsme předem nevěděli, že by Krásná mohla vyhrát. Bylo to pro nás všechny velké překvapení,“ vysvětlil starosta. Podle hejtmana byla pozice Krásné o to těžší, že obec stála proti konkurenci moravských vesnic, které mohou nabídnout místní folklór nebo tradiční kroje. „Obce ve vnitrozemí navíc mají historickou výhodu v tom, že nebyly tolik poničené jako vesnice v pohraničí a méně se jich dotkly přistěhovalecké vlny,“ dodal hejtman.

Krásná má dnes 550 obyvatel a jak uvedl starosta, daří se v obci udržet mladé lidi: „Naštěstí od nás neodcházejí a stavějí si tu nové domky. Proto jsme také vybudovali novou školku a chceme, aby se tu líbilo mladým rodinám. Lidi jsou aktivní, ať už jde o hasiče, kteří organizují řadu akcí, spolek Krásenské buchty nebo jezdecký klub.“

Krásenské už zanedlouho čeká další velká událost. V pátek 9. října do obce zavítají zástupci ministerstva promístní rozvoj, ministerstva zemědělství, Karlovarského kraje či představitelé dalších obcí na slavnostní akt, kterým se završí letošní celostátní kolo soutěže Vesnice roku.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 9. 2015 - 15:05