Domů Aktuality ​Obce dostanou od kraje finance na protipovodňovou ochranu

​Obce dostanou od kraje finance na protipovodňovou ochranu

​Více než jeden milion korun rozdělí Karlovarský kraj na realizaci opatření proti povodním. Dotace obce využijí na technické a stavební úpravy, na pořízení hlásných systémů nebo například na zpracování povodňových plánů.

„Poskytnutím příspěvku chceme podpořit realizaci protipovodňových opatření v ohrožených územích našeho regionu. Obce mohly získat dotaci ve výši až 80% z nákladů projektu, maximálně však 250 tisíc korun,“ uvedl krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Hora.

Krajský úřad Karlovarského kraje zaregistroval celkem deset žádostí o dotaci. Čtvrt milionu korun dostane například Dolní Rychnov na revitalizaci Dolnorychnovského potoka. Ten při deštích pravidelně zaplavuje zahrady a přilehlé nemovitosti. Poskytnuté finance budou využity na zkapacitnění koryta potoka a odstranění stávajících překážek, které omezují průtok. Digitální povodňové plány si pak z krajských peněz pořídí například Karlovy Vary, Tuřany nebo Svatava. Lokální výstražné systémy budou pro změnu pomáhat v Chebu, Milíkově či v Chodově.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 22. 9. 2015 - 12:12