Domů Aktuality Karlovarský kraj šetří díky centrálnímu nákupu plynu

Karlovarský kraj šetří díky centrálnímu nákupu plynu

​Centrálním nákupem zemního plynu formou aukce ušetří Karlovarský kraj částku přes 3,8 milionu korun. Společně se 43 krajskými organizacemi včetně Karlovarské krajské nemocnice a Údržby silnic Karlovarského kraje dosáhl nákupní aukcí prostřednictvím PXE Praha výrazně nižší cenu plynu, než tomu bylo v předchozích letech.

Na dva roky tak Karlovarský kraj a další krajské organizace získaly dodávku zemního plynu od společnosti EP Energy Trading za cenu 607 korun za MWh. „Jedná se o výraznou úsporu v ceně za MWh zemního plynu, vzhledem k předchozí ceně plynu, kdy jsme za MWh zaplatili 706 korun. Jsem rád, že krajské organizace včetně nemocnic v Chebu a v Karlových Varech využily našeho doporučení a zapojily se do centrálního nákupu společně s krajem,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Šindelář.

Karlovarský kraj již dlouhodobě formu centrálního nákupu zboží a služeb využívá. Díky zapojení příspěvkových organizací kraje se tak úspory zvyšují a daří se šetřit peníze i krajským nemocnicím, školám a dalším institucím. „V dohledné době plánujeme stejným způsobem zajistit i výběr telekomunikačních služeb tak, aby byl nákup opět co nejvýhodnější,“ doplnil Petr Šindelář.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 9. 9. 2015 - 09:04