Domů Aktuality Kraj podpořil vydání užitečného průvodce

Kraj podpořil vydání užitečného průvodce

​Náměstek hejtmana Miloslav Čermák dnes slavnostně představil knihu s názvem „Určitě si poradíte“. Unikátní průvodce světem zdravotnických a sociálních služeb nabízí rady, jak se zachovat v  situacích, jako je například pobyt v nemocnici či péče o blízké. Publikace je distribuována lidem v regionu zdarma.

Každý z nás se někdy dostane do situace, kdy se v důsledku nemoci, úrazu nebo stáří musí postarat o sebe nebo o své blízké. Kniha by měla čtenářům dát odpovědi na základní otázky a navést je na služby, instituce a výrobky, které jim v daném momentu pomohou. Více jak stostránková publikace, na jejímž vydání se podílela řada odborníků, vznikla za přispění Karlovarského kraje. „Jsme rádi, že jsme mohli podpořit vydání této užitečné příručky. Chtěli jsme, aby v dnešní složité a přetechnizované době měli naši občané k dispozici všechny potřebné informace a aby si uměli poradit s nelehkými životními situacemi,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Kniha je psána jednoduchým způsobem a zaujme i svým grafickým zpracováním. „Jedním z velkých problémů současnosti je přehršel informací a lidé se v nich těžko orientují. Snažili jsme se proto, aby texty byly přehledné a srozumitelné. S jazykovou úpravou nám pomáhala paní, která píše knihy pro děti,“ upřesnil jeden z autorů knihy Michael Viereckl.

Průvodce, který vychází v nákladu 5 tisíc výtisků, vydala společnost FM solutions. K dostání je na Krajském úřadě Karlovarského kraje, v Krajské knihovně Karlovy Vary, na městských a obecních úřadech, ve všech regionálních nemocnicích a u vybraných praktických lékařů. Její elektronická verze je k dispozici na  internetových stránkách Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 2. 9. 2015 - 16:22