Domů Aktuality Na stavbu v karlovarské nemocnici bude více času

Na stavbu v karlovarské nemocnici bude více času

​Projekt centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici může být namísto v polovině října dokončen až v listopadu. Rozhodli o tom členové Výboru Regionální rady, kteří dnes na svém jednání schválili podmínky, za nichž může být prodloužen harmonogram realizace projektů. Stavba je mimořádně náročná a termín jejího dokončení se zkomplikoval nálezem azbestu v jedné z budov.

​„Regionální rada odsouhlasila návrh Karlovarského kraje na prodloužení termínu ukončení realizace projektu centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici z 15. října 2015 na 18. listopadu 1015. Díky tomu je možnost prodloužit dodavateli termín dokončení stavby o zhruba tři týdny, tedy do 6. listopadu. Tak by se mohlo dodavateli stavby podařit  vyřešit zdržení, které způsobil například nález azbestu po odkrytí střechy jednoho z objektů. Navíc kraj bez problémů dodrží podmínky smlouvy o poskytnutí dotace z ROP Severozápad,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Potvrdila to i ředitelka Úřadu Regionální rady Jana Havlicová, podle níž se stanovením podmínek pro prodloužení harmonogramu realizace projektů lépe podaří eliminovat riziko pravděpodobného nedočerpání finančních prostředků z ROP Severozápad. Jedná se přitom o posuny termínu z mimořádných důvodů.

Centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici zahrnuje rekonstrukci a dostavbu stávajícího pavilonu B, do kterého by se po ukončení stavebních prací měly v závěru letošního roku přestěhovat dětské oddělení, ambulance i lůžková část ORL a infekční oddělení. Součástí projektu je dále přístavba jednoho patra pro infekční oddělení nemocnice nad částí pavilonu B a také nástavby pro ORL. Pacientům i zdravotníkům tak budou namísto nevyhovujících a zastaralých budov sloužit moderní a kvalitně vybavené prostory. Celkové náklady na projekt činí přes 121 milion korun. Dotace z ROP Severozápad dosahuje asi 85 milionů, zbývající část tvoří vlastní podíl Karlovarského kraje.

 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 31. 8. 2015 - 14:02