Domů Aktuality ​V Chebu proběhne výstava věnovaná pěstounské péči

​V Chebu proběhne výstava věnovaná pěstounské péči

​Centrum pro dítě a rodinu Valika pořádá ve spolupráci s Krajským úřadem Karlovarského kraje a Nadačním fondem J&T výstavu velkoformátových fotografií s názvem JSEM PĚSTOUN. Fotografie, které přiblíží životní příběhy pěstounských rodin, si zájemci budou moci prohlédnout v Kavárně JOKER.

Po celé září bude v chebské Kavárně JOKER ve Valdštejnově ulici probíhat výstava, která ukazuje, že pěstounské péči se věnují lidé bez rozdílu - muži a ženy různých profesí, věku i vzdělání. Výstava bude přístupná každý všední den, vždy od 11:00 do 19:00 hodin.

Výstavu doplní v úterý 8. září od 16:00 hodin neformální setkání pro veřejnost na téma HLEDÁME NÁHRADNÍ RODINY ANEB JAK POMOCI DĚTEM, KTERÉ NEMOHOU VYRŮSTAT VE SVÉ VLASTNÍ RODINĚ. Lidé budou mít možnost dozvědět se všechny potřebné informace o pěstounské péči. Najdou zde odpovědi na otázky typu, kdo se může stát pěstounem, pro jaké děti se hledají pěstouni nebo jakou podporu může pěstoun očekávat po přijetí dítěte do rodiny. Návštěvníkům budou rovněž k dispozici informační materiály k náhradní rodinné péči.

Akce jsou součástí informační kampaně na podporu pěstounské péče v regionu s názvem ŽÍT V RODINĚ NENÍ SAMOZŘEJMOSTÍ, kterou v srpnu odstartovalo Centrum pro dítě a rodinu Valika. Cílem kampaně, jež podpořilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Karlovarský kraj a Kluk z plakátu, je zvýšit zájem veřejnosti o pěstounskou péči a snížit počet dětí umístěných v ústavních zařízeních. Více informací najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 8. 2015 - 09:32