Domů Aktuality Prohlédněte si zámek Kynžvart v noci

Prohlédněte si zámek Kynžvart v noci

​Nenechte si ujít letošní Hradozámeckou noc a vydejte se poslední srpnovou sobotu za nočním dobrodružstvím na zámek Kynžvart, kde je pro návštěvníky v rámci nočních slavností připraven zajímavý program.


V Karlovarském kraji se do celostátní akce na památkách zapojil zámek Kynžvart, kde se od 19 do 21 hodin ponesou noční oslavy v duchu Vídeňského kongresu. Je připravena výstava s názvem „Kongres džentlmenů“ a dvě populárně naučné přednášky k tématu a to jak pro děti tak pro dospělé. Milovníci hudby určitě ocení koncert skladeb Ludwiga van Beethovena v zámecké kapli v podání Chebského smyčcového tria či kytarový koncert Marka Brštiaka. Celý večer mohou děti dovádět s pravými zámeckými strašidly a soutěžit o zajímavé ceny.  

Hradozámeckou noc od roku 2010 organizuje Národní památkový ústav s cílem nabídnout návštěvníkům hradů a zámků nevšední zážitek z památek otevřených v neobvyklou dobu. Symbolicky je tak uzavíráno léto, prázdniny a hlavní turistická sezona. Kompletní přehled hradů a zámků, kde je možné se nočního programu zúčastnit, naleznete na webových stránkách​.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 28. 8. 2015 - 07:42