Domů Aktuality ​Zítra odstartují velkolepé Valdštejnské slavnosti v Chebu

​Zítra odstartují velkolepé Valdštejnské slavnosti v Chebu

​Již od roku 2005 přijíždí do Chebu koncem léta na koni charismatický muž v šlechtickém oděvu následován početnou družinou a stovkami vojáků ze své armády. Nenechte si ujít slavnosti, které se konají na počest Albrechta z Valdštejna a které nabízí bohatý program plný nevšedních zážitků. Akce se koná za podpory kraje.

Západočeské město Cheb je neodmyslitelně spjato s Albrechtem z Valdštejna, který ho několikrát navštívil. Důvodem jeho příjezdů bylo především verbování vojáků, získání nových zbraní a shromažďování vojska. Jeho poslední návštěva mu však byla osudnou. Roku 1634 byl zavražděn v Pachelbelově domě na chebském náměstí, kde nyní sídlí muzeum. Obyvatelé města i turisté si jednoho z nejbohatších a nejmocnějších mužů české historie rádi připomínají a ani letos tomu nebude jinak.

V programu dvoudenní akce si každý jistě najde to své. Valdštejnské slavnosti zahrnují slavností průvody, pohádková představení pro děti, historický jarmark na náměstí, dobovou hudbu a tance a těšit se můžete i na rekonstrukci bojů a bitevních šarvátek. Vedle tradičních bodů programu jsou připraveny i novinky. Místo ohňostroje diváci uvidí špičkovou multimediální prostorovou laser show. Většina akcí bude zdarma. Podrobné informace o programu najdete na internetových stránkách slavností.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 8. 2015 - 12:17