Domů Aktuality ​Do Aše se vrací lékařská pohotovostní služba pro dospělé

​Do Aše se vrací lékařská pohotovostní služba pro dospělé

​Zatímco doposud museli obyvatelé Aše dojíždět na pohotovost do Chebu, od 1. srpna tomu bude jinak. Karlovarský kraj nechal ve městě zřídit lékařskou pohotovostní službu pro dospělé. Ta bude fungovat ve Skřivánčí ulici o víkendech a svátcích od 9:00 do 16:00 hodin.

„Je to cca patnáct let, co byla naposledy v Aši provozována lékařská pohotovostní služba. V případě, že místní zastihnou zdravotní potíže, nebudou už muset dojíždět do nemocnice v Chebu, která je od Aše vzdálená třicet kilometrů. Je to jasný signál obyvatelům této části regionu, že se snažíme jejich problémy řešit,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Pohotovost bude provozována v ordinaci MUDr. Konstantinidise, který je předsedou České lékařské komory pro oblast Chebska a zároveň i garantem poskytované služby. Tomu se podařilo přesvědčit kolegy k tomu, aby mimo své ordinační hodiny sloužili i na pohotovosti. Na zajištění služby se bude podílet tým složený z pěti až šesti lékařů.

Provoz pohotovosti bude hrazen z rozpočtu Karlovarského kraje prostřednictvím Karlovarské krajské nemocnice. „Na zajištění chodu lékařské pohotovostní služby pro dospělé v Aši jsme pro tento rok vyčlenili 330 tisíc korun. V příštím roce se pak bude jednat o příspěvek ve výši 800 tisíc korun. Velký dík patří i městu Aš, které se bude podílet na vybavení ordinace částkou přibližně 100 tisíc korun,“ upřesnil Pánik.

Lékařská pohotovostní služba je poskytována všem občanům v době mimo pravidelný provoz ordinací praktických doktorů. V současné době fungují pohotovosti ve všech okresních městech regionu, tj. v Karlových Varech, Sokolově a Chebu. V uplynulém roce Karlovarský kraj na jejich zajištění vynaložil 15,5 milionu korun.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 7. 2015 - 12:07