Domů Aktuality Studentům z uzavřené soukromé školy pomůže kraj

Studentům z uzavřené soukromé školy pomůže kraj

​Po více jak dvaceti letech byl ukončen provoz Střední odborné školy obchodu, provozu hotelů a SOU Karlovy Vary. O její žáky se nyní chce postarat Karlovarský kraj, který pro ně bude hledat náhradní místo ve svých školských zařízeních.

Škola, ve které se vzdělávali budoucí kadeřnice, kosmetičky, kuchaři či číšníci, se dostala do insolvence kvůli dluhům na nájemném. Insolvenční správce Jiří Hanák ukončil její provoz k 20. červenci tohoto roku. Třicítka kantorů dostala výpověď a více jak stovka studentů přišla o místa v lavicích. 

„Žáky podpoříme tak, že jim nabídneme možnosti dokončení studia na krajských školských zařízeních, tedy učilištích a středních školách. Zatím čekáme, až nám ředitel školy sdělí přesné číslo, kolika studentů se to bude týkat. Předpokládáme ale, že to bude kolem 120 žáků. Dokončit se budou muset také maturitní zkoušky u studentů, kteří neuspěli v jarním termínu,“ uvedl krajský radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmund Janisch.

Pokud by Karlovarský kraj studentům nepomohl, museli by si náhradní místa zajistit sami. Na ředitelích škol, kam žáci přestoupí, pak bude záležet, zda jim předchozí studium uznají a v jaké míře.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 7. 2015 - 13:35