Domů Aktuality Školy v kraji mohou získat další evropské peníze

Školy v kraji mohou získat další evropské peníze

​Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) vyhlásil novou výzvu pro všechny základní a střední školy. Školy mohou žádat o finance především na projekty rozvoje technických dovedností žáků na druhém stupni základních škol a na zlepšení komunikačních dovedností žáků a učitelů v cizích jazycích formou blended learningu (propojení běžné výuky s e-learningem). Žádosti o dotaci lze podávat do 28. srpna, do 13 hodin.
​Témata výzvy jsou v souladu s celorepublikovou koncepcí jazykového vzdělávání a s tím, že byl letošní rok vyhlášen Rokem technického vzdělávání. Celkový objem peněz v této výzvě představuje 460 milionů korun s možností dalšího navýšení. Školy mohou žádat o dotaci na jeden projekt v rozmezí od 50 tisíc do 1 milionu korun. Finanční prostředky jim budou poskytnuty prostřednictvím předběžné platby ve stoprocentní výši schváleného rozpočtu projektu.

Vzhledem k tomu, že podání projektové žádosti je velmi jednoduché, školy ji zvládnou vytvořit samy, aniž by si musely najímat zprostředkovatelské či poradenské agentury. Jednotlivé projektové žádosti lze sestavit v informačním systému Benefit7 prostřednictvím výběru předem nastavených šablon klíčových aktivit. S tímto postupem mají školy velké zkušenosti například z akce „EU peníze školám“, do které se zapojila většina školských zařízení v naší zemi.

Podrobné informace týkající se výzvy číslo 57 jsou k dispozici na internetových stránkách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.







Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 7. 2015 - 08:30